Conflict met mogelijk vuurwapen in Emmen, verdachte spoorloos

politie zoekactie Emmen
Bij de zoekactie waren veel agenten betrokken © Noordernieuws
Een 'conflict' in de Laan van de Eekharst in Emmen is gisteravond uit de hand gelopen. Volgens de politie trok een van de betrokkenen mogelijk een vuurwapen.
Agenten gingen samen met een arrestatieteam op zoek naar de verdachte. Daarbij werd ook een politiehelikopter ingezet, maar dat leverde niets op. Rond 22.00 uur werd de zoekactie beëindigd.
De politie doet vandaag verder onderzoek.
Laan van de Eekharst
De plek waar de politieactie gisteravond was © RTV Drenthe / Rien Kort
Omwonenden keken op van de groots opgezette actie. "Het is is hier altijd zo'n rustig buurtje", aldus Clavo Remeeus, die net zijn honden uitlaat. Hij woont recht tegenover de plek waar de politie gisteravond stond opgesteld.
"Ze stonden daar", wijst hij op een strook groen met een prieeltje langs de bosrand. "Er stonden enkele politieauto's een busje en ik zag zelfs een politiehond." De helikopter die steeds over het bos cirkelde, viel hem ook op. "Maar ik heb verder geen idee hoe het is afgelopen."

Schrikken

Ineke Westra loopt net het bos weer uit met haar viervoeter. Iedereen stond volgens haar buiten te kijken. "Het riep veel vragen op. Niemand wist precies wat er aan de hand was. Ja, dat maakt het wel spannend." Ze schrikt van de mogelijkheid dat er een vuurwapen in het spel was. "Jeetje, ik liep gisteren toen ook buiten met de hond", bedenkt ze zich.

'Gebeurt wel vaker wat'

Omar Youssif, een buurtbewoner die ook pal uitzicht had op de zoekactie, hoorde dat er een vuurwapen zou zijn gericht op een vrouw uit de buurt. "Maar dat is alles wat ik heb begrepen."
Een andere buurman, Frank van Os, heeft niets meegekregen, maar kijkt er niet van op. "Er gebeurt hier wel vaker wat. In mijn omgeving heb ik in de afgelopen tijd al drie of vier keer nieuwe buren gehad. Aan politie in het straatbeeld ben ik wel gewend."
Conflict met mogelijk vuurwapen in Emmen, verdachte spoorloos

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.