'Stoere vent' Jafar is de nieuwe leeuw in Wildlands

Jafar
De nieuwe leeuw in Emmen © Wildlands
Wildlands heeft weer een mannetjesleeuw. Jafar, afkomstig uit een wildpark in Frankrijk, is donderdagavond aangekomen in de Emmer dierentuin.
De nieuwe leeuw is voorlopig nog niet zichtbaar voor het publiek. "Dat kan heel snel gaan, maar ook nog wel een paar weken duren. Het introductieproces bij leeuwen is ingewikkeld", laat dierverzorger Zoë Slaat weten. "Een ontmoeting kan ook echt fout gaan."
Jafar probeert volgens streekomroep ZO34! al contact te maken met zijn soortgenoten, maar de leeuwinnen tonen tot nu toe niet veel belangstelling. "Hij is de vrouwtjes echt aan het roepen. We hadden verwacht dat de dames iets meer interesse zouden hebben, maar we hopen dat ze de komende tijd toch even komen spieken", zegt Slaat.
Volgens de dierverzorger beschikt Jafar over 'een heel mooie brul'. "Er komt weer een beetje leven in de brouwerij. En hij oogt niet bang, wat een goed teken is. Het moet wel een stoere vent zijn voor onze dames."

Dudley

Afgelopen maart overleed leeuw Dudley. Wildlands ging daarna niet meteen op zoek naar een vervanger van de 16-jarige leeuw. "Ook omdat we eventjes af wilden wachten of niet een van de leeuwinnen toch drachtig was." Op dit moment heeft Wildlands een leeuwentroep van vier vrouwen en een man.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl