108 bedrijven willen meewerken aan Drents windpark

De eerste testwindmolen wordt inmiddels gebouwd bij 1e Exloërmond (Rechten: RTV Drenthe/Steven Stegen)
De eerste testwindmolen wordt inmiddels gebouwd bij 1e Exloërmond (Rechten: RTV Drenthe/Steven Stegen)
In totaal 108 bedrijven uit Drenthe en Groningen hebben zich gemeld om aan de slag te gaan voor het windpark Drentse Monden en Oostermoer. Dat zegt algemeen directeur Wim Wolters van het windpark dat wordt gebouwd bij 1e Exloërmond.
“Afgaande op ervaringen van andere windparken hoopten we op honderd belangstellenden. Het werden er zelfs iets meer", aldus Wolters. Tot met zaterdag konden bedrijven zich melden om voor het windpark aan de slag te gaan. In totaal ontvingen 1800 bedrijven een uitnodiging.

Bedrijven uit wijde omgeving

De 108 bedrijven die zich hebben gemeld komen uit de wijde omgeving van het geplande windpark in de Drentse Veenkoloniën. De komende periode beoordelen de hoofdaannemers alle inschrijvingen. Dat kan leiden tot een kennismakingsgesprek of een plek op de lijst van voorkeursbedrijven. De vier hoofdaannemers zijn KWS, A. Hak, Nordex en Comsave.

Bedreigingen

Eind maart haakte bouwbedrijf Avitec uit Nieuw-Buinen juist af na ernstige dreigementen aan het adres van directeur Ben Timmermans. Ook hoofdaannemer A.Hak kreeg te maken met dreigementen. Net als bedrijven die een relatie hebben met het bij het Groningse Meeden geplande windpark.

Lees meer: Windmolenterreur: Politie doet onderzoek naar dreigbrieven na verschillende meldingen

De politie begon in maart een groot onderzoek naar de ernstige dreigementen in Drenthe en Groningen. Dat onderzoek loopt nog.
Later dit jaar moet de eerste testwindmolen van Windpark Drentse Monden en Oostermoer klaar zijn. Eind volgend jaar moet het complete windpark, dat bestaat uit 45 turbines, klaar zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl