Wat vind jij: Ik wil op vakantie naar de maan

Supermaan boven Assen vorige maand
Supermaan boven Assen vorige maand © Persbureau Meter
Even geen zomervakantie naar Spanje, Oostenrijk of Italië. Als het aan ruimtevaartorganisaties NASA en ESA ligt, gaan er weer mensen naar de maan. In het kader van een nieuwe ruimtemissie wordt er eind van deze maand een testraket de ruimte in geschoten. Deze gaat naar de maan en terug. Deze vlucht is nog zonder mensen, maar het is de bedoeling dat er over drie jaar weer mensen op de maan staan.
Het is een droom van ruimtevaartorganisaties: voor het eerst sinds december 1972 weer mensen op de maan zetten. In 2025 moet dat weer gaan gebeuren. In de aanloop daar naartoe wordt op 29 augustus een raket naar de maan geschoten. Het is een generale repetitie voor bemande vluchten.
Bij de volgende testvlucht, in 2024, zitten wel mensen aan boord. Zij vliegen een rondje rond de maan en keren daarna terug naar de aarde.
Rond 2025 zou het hoogtepunt moeten volgen met de missie Artemis III, waarbij mensen weer voet op de maan zetten. Het is de bedoeling dat een man en een vrouw dan ongeveer een week op de zuidpool van de maan verblijven.
Zou jij een weekje op de maan willen zitten?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.