Protest bij provinciehuis tegen aalscholverafschot

'Vissen is geen werkwoord, vissen is een diersoort'. Zo'n veertig dierenliefhebbers schreeuwen deze en andere leuzen tijdens een protest bij het provinciehuis.
Dierenrechtenorganisatie Animal Rights organiseert de actie, die wordt gesteund door onder andere de Partij voor de Dieren en Fauna4Life. Ook individuele actievoerders komen op het protest af.

De natuurorganisaties willen dat de provincie een vergunning voor het afschieten van aalscholvers intrekt. In april verleende de provincie die vergunning aan Sportlandgoed Zwartemeer. De aalscholvers zouden de vissen voor de neus van sporthengelaars uit de hengelvijvers opeten.

'Allerlei aannames'
Woordvoerder Martijn Kral van het sportlandgoed zei eerder al dat volgens hem de dierenrechtenorganisaties de vergunning uit haar verband trekken.

"Het is jammer dat er op basis van een stukje tekst allerlei aannames worden gedaan. Organisaties denken dat we klaarliggen met een geweer en zomaar allemaal aalscholvers afschieten. Maar elk weldenkend mens moet toch weten dat er strikte voorwaarden aan zijn verbonden. Het wordt gedaan door jagers en er mogen geloof ik maximaal twee per dag worden afgeschoten."

Een commissie van de provincie luistert vanmiddag naar de bezwaren en brengt over zes weken advies uit. Animal Rights geeft al aan naar de rechter te stappen als de provincie volhardt in haar besluit.

Lees ook:
PvdD slingert discussie afschieten aalscholvers aan
Onenigheid over afschieten aalscholvers: 'Vogels komen op vis af, dat is iets natuurlijks'
Aalscholvers Sportlandgoed Zwartemeer zijn concurrent voor sportvissers