ZO!34 en RTV Borger-Odoorn gaan 'werken aan brede streekomroep'

ZO!34 Hospershuis
ZO!34 en RTV Borger-Odoorn blijven in gesprek over een nadere samenwerking © RTV Drenthe / Rien Kort
Streekomroep ZO!34 (Emmen/Coevorden) en RTV Borger-Odoorn werken gezamenlijk aan een 'brede streekomroep' voor de inwoners van Zuidoost-Drenthe. Volgens voorzitter Niels Alberts van de eerstgenoemde omroep lopen er momenteel gesprekken over de nadere invulling van een toekomstige samenwerking.
Of de twee streekmedia ook daadwerkelijk samengaan, wilde hij nog niet zeggen.
De raamprogrammering van ZO!34 is op bepaalde uren al te horen op de frequentie van Borger-Odoorn. Alberts bevestigd dat dit al twee maanden gaande is. "Aanvankelijk koerste RTV Borger-Odoorn op een samenwerking met RTV Een (Stadskanaal), maar dat ketste af. Zo kwamen we in gesprek." De samenwerking bevalt tot dusver goed, aldus Alberts.

RTV Emmen en Radio Loco

Het zou niet de eerste keer zijn dat er in Zuidoost-Drenthe wordt 'gefuseerd.' In 2017 gingen RTV Emmen en Radio Loco (Coevorden) al samen op in de huidige streekomroep ZO!34.
De samenwerking kwam destijds voort vanuit het beleid van de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (de NLPO). Dit platform wil de ruim 250 lokale omroepen die Nederland heeft, terugbrengen tot vijftig streekomroepen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl