Huurappartementen voor jongeren in 'oude apotheek' van Roden

Het oude pand van de Rôner Service Apotheek aan de Heerestraat.
Het oude pand van de Rôner Service Apotheek aan de Heerestraat. © RTV Drenthe / Mathijs Renkema
Jonge huurders die op zoek zijn naar woonruimte in Roden, hebben er meer opties bij gekregen. Op de oude plek van de Rôner Service Apotheek aan de Heerestraat worden 12 appartementen gebouwd.
Het oude pand gaat daarom tegen de vlakte en maakt plaats voor woningen van zo'n 50 vierkante meter. De apotheek verhuisde in 2020 naar de Meester Wijchgellaan.

Uitstraling centrum

Wethouder Jos Darwinkel van de gemeente Noordenveld is blij met de nieuwe plek voor jongeren. "Het past ook goed bij de OV-hub in ons dorp."
De plannen komen van een particulier, maar zijn in overeenstemming met de gedachte van de gemeente. "We willen dat de uitstraling van het Roner centrum verbetert", zegt Darwinkel. "Dit past daar denk ik mooi in. Het past ook goed bij de OV-hub die we nog niet zo lang geleden hebben aangepakt."

Inbreiding

Punt van aandacht is de parkeergelegenheid in het centrum. Bij de aanpak van de bushalte verdwenen er namelijk plekken. "Dat is opgelost op het terrein van het pand zelf", zegt Darwinkel. "Er kan deels achter de woningen worden geparkeerd."
De plannen voor het pand van de oude apotheek passen in de visie van de gemeente Noordenveld, waarbij 'inbreiding' de voorkeur krijgt boven uitbreiding. "Daarmee bedoelen we dat bestaande panden kunnen worden omgetoverd tot woonruimte", besluit Darwinkel.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.