FC Emmen hengelt topscorer Wisła Krakau binnen

VOETBAL - FC Emmen heeft de gewenste spits binnen. Het is de 24-jarige Kroaat Marko Kolar die de overstap maakt van Wisła Krakau, de club die uitkomt in de Poolse eredivisie: de Extraklasa en 13 keer landskampioen werd.
Kolar (1 meter 85, 77 kilo) tekende vanmiddag een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar. Hoe hoog de transfersom is die Emmen aan Wisła Krakau betaalt is niet bekend. Kolar had nog een doorlopend contract bij de nummer 7 van het afgelopen seizoen (kampioen werd Legia Warschau)
De in Zabok geboren Kolar maakte het afgelopen seizoen 12 goals in 26 wedstrijden voor Wisła Krakau, waar hij in 2017 neerstreek. Met die twaalf goals werd hij overigens clubtopscorer. Vanaf zijn 13e speelde hij in de jeugdopleiding van Dynamo Zagreb, dat hem de laatste jaren verhuurde aan SK Sesvette (2e niveau), NK Lokomotiva en Inter Zapresic.
Kolar speelde in totaal 22 jeugdinterlands voor Kroatië, waarin hij 10 keer scoorde.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.