Milieupark Assen eerder dicht vanwege hitte

Milieupark Assen
Het Milieupark in Assen © RTV Drenthe / Margriet Benak
Het Milieupark in Assen sluit donderdag en vrijdag eerder de deuren vanwege de voorspelde hitte. De stortplek aan de Van Doornestraat gaat om 12.00 uur dicht, in plaats van 17.00 uur.
Het park opent wel op de gebruikelijke tijd, namelijk 09.00 uur. Vanaf zaterdag is het park weer volgens de normale tijden open, meldt de gemeente.

Nationaal Hitteplan

Vanaf woensdag geldt in heel Nederland overigens het Nationaal Hitteplan vanwege de grote kans op een hittegolf. Ook in Drenthe is die kans groot, zei RTV Drenthe-weerman Gert Voerman gisteren. Het hitteplan blijft waarschijnlijk actief tot na het weekend.
Het Nationaal Hitteplan, dat halverwege juli gedurende drie dagen ook in werking werd gesteld, heeft als doel organisaties, professionals en mensen in de zorg te informeren over de verwachte hitte. Zo kunnen zij ondersteuning bieden aan kwetsbare groepen als ouderen en kleine kinderen. Die kunnen door de hitte gezondheidsproblemen ervaren, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, concentratieproblemen, uitdroging en een hitteberoerte.

Kwetsbare groepen

Niet alleen de grootste kwetsbare groep, de 75-plussers, wordt gemaand om op te letten. Iedereen, ook in goede gezondheid, dient rekening te houden met de warmte, aldus het RIVM. Het instituut raadt in het algemeen dan ook aan de komende week voldoende te drinken, tijdens de heetste uren van de dag niet te veel te bewegen en huis en hoofd koel te houden met behulp van gordijnen, ventilator of airco.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.