Arriva gaat extra personeel inzetten tussen Emmen en Zwolle

Binnenkort komen in de treinen tussen Emmen en Zwolle zogenoemde serviceteams. Dat gaat na de zomer gebeuren op de Vechtdallijnen. Een precieze datum kan vervoerder Arriva niet geven.
Volgens Arriva gebeurt dit ook in andere regio's. "De teams zijn aanvullend op de inzet van de stewards op deze lijnen."

Tien mensen
Het gaat om zo'n tien mensen. Dat aantal moet het volgens Arriva mogelijk maken om teams van vier medewerkers op verschillende plaatsen op de stations en in de trein in te zetten. Dat zal op werkdagen zijn.

Geen BOA's
De serviceteams zijn straks een aanvulling op de stewards van Arriva. Stewards zijn te vergelijken met conducteurs op NS-treinen. Zo zijn het ook BOA's, buitengewoon opsporingsambtenaren. Ze mogen bijvoorbeeld verdachten staande houden en boetes uitschrijven. Deze bevoegdheden zullen de serviceteams niet krijgen.

Afstand tot de arbeidsmarkt
"Serviceteams bij Arriva worden samengesteld uit medewerkers die komen vanuit een situatie met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij bieden service aan onze reizigers, helpen op de diverse treinstations en helpen met het opruimen in de treinen."

Het gaat om mensen met een arbeidshandicap, een andere etnische achtergrond of mensen die al langere tijd thuis zitten. Arriva biedt voor deze mensen sinds een paar jaar werkplekken aan. Sinds dit voorjaar gebeurt dat ook in het Noorden. "En na deze zomer ook op de Vechtdallijnen." Volgens Arriva zijn tot nu toe 230 mensen op deze manier aan een baan gekomen.

Reisbeleving
Arriva hoopt dat de aanwezigheid van de servicemedewerkers op de stations en in de treinen een positieve bijdrage levert 'aan de reisbeleving van de reizigers'.
Deel dit artikel: