Wat vind jij: Liever de coronapas dan de economie op slot

qr code
Een mobiele telefoon met daarop een QR-code in een restaurant © ANP / Hollandse Hoogte / Rob Engelaar
Ondernemers vinden dat het kabinet het coronatoegangsbewijs als laatste redmiddel moet kunnen inzetten om bedrijven open te houden, mocht het virus weer oplaaien.
Volgens de ondernemersorganisaties moet voorkomen worden dat de economie weer op slot gaat. In het concept van de coronawet ontbreekt het coronatoegangsbewijs. Dat zou onder meer te maken hebben met de politieke weerstand tegen de coronapas.
Volgens de bedrijfslobby is het van groot belang dat, bij een mogelijke nieuwe coronagolf, alle mogelijke middelen beschikbaar zijn. "Wij zien liever dat het coronatoegangsbewijs helemaal niet hoeft worden ingezet, maar als bedrijven dicht zouden gaan zonder dit bewijs, dan kan het een laatste redmiddel zijn", aldus een woordvoerder van de ondernemersorganisaties.

Wat vind jij?

Als het virus weer oplaait, moet het kabinet dan de coronapas kunnen inzetten om te voorkomen dat de economie op slot gaat? Of moet deze optie voorgoed verleden tijd blijven?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.