FC Emmen huurt middenvelder Mark Diemers van Feyenoord

Mark Diemers
Mark Diemers in het stadion van FC Emmen © FC Emmen
VOETBAL - FC Emmen heeft de komst van Mark Diemers afgerond. De middenvelder maakt dit seizoen op huurbasis de overstap van Feyenoord.
"Mark is de aanvallende versterking waar we naar op zoek waren. Bovendien is hij multifunctioneel, dat heeft hij bij Feyenoord en Hannover aangetoond", zegt FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers. "De onderhandelingen met Feyenoord kwamen woensdagmiddag in stroomversnelling en aan het eind van de middag waren we eruit."
FC Emmen kan de middenvelder goed gebruiken. In de openingswedstrijd tegen PSV raakte Maikel Kieftenbeld zwaar geblesseerd. De van Milwall afkomstige middenvelder scheurde zijn voorste kruisband af. Het seizoen voor Kieftenbeld is nu al ten einde.

Weinig perspectief bij Feyenoord

De 28-jarige Diemers had bij Feyenoord weinig perspectief onder trainer Arne Slot. Zijn contract bij de Rotterdammers loopt nog een jaar door. De Fries werd de afgelopen periode met verschillende clubs in verband gebracht, waaronder Vitesse, Fortuna Sittard en SC Cambuur. Maar FC Emmen trekt dus aan het langste eind.
Diemers leek in de zomer van 2020 de overstap te maken van Fortuna naar FC Groningen. Hij was mondeling akkoord met de Groningers, maar besloot uiteindelijk naar Feyenoord te vertrekken. In Rotterdam kwam de middenvelder aanvankelijk regelmatig in actie, maar dat veranderde na de komst van Slot.
Het afgelopen half jaar werd Diemers verhuurd aan Hannover 96. Hij speelde eerder voor FC Utrecht en Cambuur en De Graafschap.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.