Coevorden krijgt 10 appartementen in historische gebouwen binnenstad

Tien appartementen komen er in het oude postkantoor en het voormalige waterschapsgebouw van Coevorden. Komende donderdag gaan ze in de verkoop.
In het oude postkantoor komt de ene helft van de appartementen, met uitzicht op het kasteel van Coevorden. De overige vijf appartementen kijken uit op het water van de haven van de vestingstad.

Van plat dak naar 3 puntdaken
Het uiterlijk van het beeldbepalende postkantoor zal weinig anders worden. Voor het realiseren van de appartementen in het oude waterschapspand zal er wel iets veranderen. Zo heeft het nu nog een plat dak, maar dat gebouw krijgt drie puntdaken.

Van 289.000 tot 598.000 euro
De oppervlaktes van de tien appartementen lopen uiteen van 85 tot 168 vierkante meter, met prijzen van 289.000 tot 598.000 euro.

Donderdag gaan de woningen dus in de verkoop. Geïnteresseerden kunnen dan van 18.30 tot 20.30 uur terecht in het kasteel om zich te laten informeren.

Projectontwikkelaar Peter van Dijk is opdrachtgever, Room en Schäfer architecten uit Emmen maakten de plannen. De gemeente Coevorden gaf eerder dit jaar de vergunningen af voor het realiseren van de appartementen.
Deel dit artikel: