'Geen constructiefout in dak entree Hondsrugtoren'

Hondsrugtoren
De Hondsrugtoren werd ongeveer een jaar geleden opgeleverd © RTV Drenthe / Rien Kort
De dakconstructie van de entreehal van de Hondsrugtoren deugt. Volgens vastgoedbeheerder Pandgarant zaten er geen fouten in de constructie. Pandgarant liet de zaak onderzoeken nadat er dit voorjaar lekkages waren in die hal.
Na de superstormen Dudley, Eunice en Franklyn deden zich lekkages voor in de entreehal van de Hondsrugtoren. Individuele eigenaren deden daar melding van bij Pandgarant, dat vervolgens de zaak liet onderzoeken. Als er fouten zouden ontstaan in de constructie of bij de oplevering, zou bij aannemer Akor aan de bel worden getrokken.

Hoeken

Volgens directeur Sake Tel van Pandgarant is dat onderzoek al enige tijd afgerond. Er mankeert niets aan de constructie boven de hal, leerde hij uit navraag bij Akor. "Aan de dakbedekking in de hoeken van de hal zijn aanpassingen gedaan", laat hij weten. Er is geen aanleiding om het dak nader onder de loep te nemen.
Sindsdien zijn er ook geen meldingen van lekkages meer binnengekomen bij Pandgarant, aldus Tel. "De problemen lijken daarmee te zijn opgelost."
De Hondsrugtoren, op de hoek van de Weerdingerstraat en de Hondsrugweg, is met 65 meter de hoogste van Drenthe. Het gebouw werd een jaar geleden opgeleverd. Het complex - een initiatief van projectontwikkelaar Peter van Dijk - bestaat uit 49 woningen, verdeeld over 17 lagen. De eerste zeven verdiepingen (28 woningen) worden verhuurd door woningbouwcorporatie Lefier. Het bovenste deel bestaat uit koopwoningen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl