Avondvierdaagse Hoogeveen afgelast door naderend onweer

De Avond4Daagse in Hoogeveen (Rechten: Monique van Bergen)
De Avond4Daagse in Hoogeveen (Rechten: Monique van Bergen)
De avondvierdaagse in Hoogeveen gaat vanavond niet door in verband met het verwachte onweer. Het KNMI heeft code geel afgegeven en waarschuwt voor zware onweersbuien, met hagel en harde windstoten. En dat betekent dat de 3.000 wandelaars in Hoogeveen beter thuis kunnen blijven.
Lees meer:

De gemeente hakte uiteindelijk de knoop door en besloot dat de wandeltocht moest worden afgeblazen. "Heel jammer en zonde van alle voorbereidingen", vertelt John Reinink van de organisatie van de avondvierdaagse in Hoogeveen. Grote groepen hebben een mail gekregen met het bericht van de afgelasting.
"Met regen kun je nog best wandelen, dat heeft zelfs ook nog wel z'n charme, maar onweer is gewoon veel te gevaarlijk. Dan raken de kinderen ook in paniek en dat willen we niet."
De organisatie van de avondvierdaagse hoopt dat alle deelnemers morgen wel aan de start verschijnen. Op vrijdag is dan de feestelijke finale met een intocht in de Hoogeveense Hoofdstraat.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.