Oud-nieuwslezer Femke Wolthuis stopt na paar maanden als raadslid

Femke Wolthuis
Femke Wolthuis © Lijst Groen Noordenveld
Ze ging de politiek in om inwoners meer deelgenoot te maken van de lokale besluitvorming, maar na nog geen 5 maanden stopt Femke Wolthuis bij Lijst Groen Noordenveld als raadslid. De oud-nieuwslezer van het ochtendnieuws op RTL 4 kan haar werkzaamheden niet combineren met het raadslidmaatschap.
Tegenover RTV Zulthe laat fractievoorzitter Henk Koekkoek weten dat Wolthuis op voorhand de werkzaamheden in de raad iets anders had ingeschat. De Norger blijft overigens wél actief als steunfractielid van Lijst Groen Noordenveld. De eveneens in Norg woonachtige Albert Nieuwenhuis neemt de plek van Wolthuis in de raad over.

Twee raadsleden weg

Sinds de verkiezingen van 16 maart verloor LGN als enige partij in Noordenveld al twee raadsleden. Vlak na de verkiezingen werd Christine Stille op non-actief gezet, waarna ze haar eigen partij (Lokaal Noordenveld) oprichtte.
Goed nieuws voor de grootste oppositiepartij in de gemeente Noordenveld is er ook: het ervaren raadslid Tineke Nieboer zal na het zomerreces haar rentree maken, nadat ze een tijdlang om privéredenen afwezig was.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl