Goud voor Bjarne Hemme op NK tijdrijden in Emmen

WIELRENNEN - Bjarne Hemme uit Erica heeft op het NK tijdrijden in Emmen goud gepakt bij de nieuwelingen. In de andere categorieën kwam er geen Drent op het podium.
Hemme was bij de eerste tussentijd al de snelste en bouwde in het tweede deel zijn voorsprong verder uit. Op de finish had hij een voorsprong van 23 seconden op Jesse Kramer, die zilver pakte. Het brons ging naar Joost Brinkman. 

Hopen op dubbel
Het was niet de eerste overwinning van Hemme dit seizoen. "Ik heb al vijf wedstrijden hiervoor gewonnen en draai een goed seizoen", laat Hemme weten. "Ik hoop straks ook op de Nederlandse titel op de weg, want dan pak ik de dubbel." 

In de andere categorieën geen Drents eremetaal. Bij de nieuwelingen meisjes werd Rosan Dekker uit Echten zestiende. Bij de junioren vrouwen behaalde Lieke Nooijen uit Coevorden een mooie vijfde plaats.

Net geen podium
Bij de junioren mannen miste Bodi Del Grosso uit Eelde net het podium. De junior werd vierde, Axel van der Tuuk werd vijfde. De wedstrijd werd gewonnen door Lars Boven. Op Boven stond geen maat en werd met een gemiddelde van ruim 49 kilometer per uur Nederlands kampioen. 

Vanavond rijden de renners in de topcompetitie ook nog een tijdrit.
Meer over dit onderwerp:
Wielrennen NK Tijdrijden Emmen Bjarne Hemme Erica
Deel dit artikel: