Drentea voorziet gemeente Groningen komende jaren van 'duurzame' kantoormeubels

Groningen krijgt 'duurzame' kantoormeubels uit Emmen (Rechten: archief RTV Drenthe)
Groningen krijgt 'duurzame' kantoormeubels uit Emmen (Rechten: archief RTV Drenthe)
Kantoormeubelfabrikant Drentea uit Emmen heeft een grote opdracht van de gemeente Groningen in de wacht gesleept. Alle gemeentelijke gebouwen moeten worden voorzien van 'nieuwe' meubels.
Groningen stelt wel een aantal eisen. Zo moet de levensduur van de huidige meubels verlengd worden en als er nieuw meubilair wordt aangeschaft, dan moet dat gemaakt zijn van duurzame materialen.

Meubels gemaakt van afval

Drentea is al jaren bezig met de ontwikkeling van meubels gemaakt van afval. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld textiel en oude bekleding van meubels opnieuw en wordt afval van ijzer opnieuw omgesmolten tot onderdelen bij Rademakers Gieterij in Klazienaveen. Bermgras en hennepvezel wordt gebruikt om er tafelbladen van te maken.

Lees meer: Drentea uit Emmen maakt nieuwe producten van metaalafval

Drentea voert deze opdracht uit samen met InterOffice uit Winschoten. Het contract loopt tot en met 2025. Tot die tijd gaat het om de invulling van zo'n 30.000 vierkante meter oppervlak aan gemeentelijke panden. Als het maar duurzaam is en goed voor het milieu.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.