Dirk Mulder ontvangt dubbele erepenning

Dirk Mulder, directeur van Herinneringscentrum Kamp Westerbork, ontvangt voor zijn werk twee erepenningen. Dat gebeurde bij zijn afscheid vanmiddag. Mulder vertrekt na 33 jaar bij Herinneringscentrum Kamp Westerbork. De Provincie Drenthe en de gemeente Midden-Drenthe willen hem bedanken voor zijn prestaties.
“Westerbork kent een complexe en gelaagde geschiedenis met verschillende bewoners. De heer Mulder wist die verhalen, van alle bewoners van het kamp, op zorgvuldige wijze voor het voetlicht te brengen”, vertelt Commissaris Jetta Klijnsma. Mulder is belangrijk geweest voor de opbouw van het Herinneringscentrum en is volgens de provincie te prijzen voor zijn buitengewone inzet, kennis en aandacht.  

Erepenning Midden-Drenthe
Namens burgemeester van de gemeente Midden-Drenthe Mieke Damsma en Suus Pronk, zij was afgelopen jaar de eerste kinderdirecteur van het Herinneringscentrum, ontving Mulder de tweede onderscheiding. Op de erepenning die Mulder van de gemeente Midden-Drenthe kreeg staan de woorden ‘inspirator’ en ‘verteller’. Woorden die hem volgens de gemeente uitstekend typeren. 


Mulder dankbaar
Naast de erepenningen ontving Mulder eerder vanmiddag al een Gouden penning van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Ondanks dat Mulder zelf zegt niet zo van de ‘lintjes te zijn’ is hij dankbaar. “En dat voor een Grunninger, een Drentse erepenning. Bedankt voor de woorden vanavond.”

Dat Mulder veel heeft betekend voor het Herinneringscentrum en de omgeving erkennen ook andere betrokkenen. “Het is een directeur die mensen zich nog lang zullen herinneren. Hij heeft het postuur van een stevige man, de stem van een stevige man, maar hij heeft ook de mentaliteit van een stevige man”, zei Doeko Bosscher voorzitter van de Raad van Toezicht van Herinneringscentrum Kamp Westerbork eerder deze week.