Stelling: Gevangenen moeten bestraft worden na een ontsnapping

De politie hield half april een grote zoektocht naar ontsnapte gevangene uit Veenhuizen (Rechten: archief RTV Drenthe)
De politie hield half april een grote zoektocht naar ontsnapte gevangene uit Veenhuizen (Rechten: archief RTV Drenthe)
Een gevangene die ontsnapt uit de gevangenis moet hiervoor bestraft worden. Dat wil de VVD in de Tweede Kamer, zo is te lezen in de Telegraaf.
Op dit moment is ontsnappen uit de gevangenis
. "De minister moet daar met spoed wat aan veranderen. Elke dag dat hij wacht, houdt hij deze vreemde regelgeving in stand", zegt VVD-Kamerlid Van Wijngaarden. Hij wil dat er maximaal vier jaar celstraf opgelegd wordt als een gedetineerde ontsnapt.
Half april ontsnapte er een gevangene uit de gevangenis in Veenhuizen. De politie hield een grote zoekactie, uiteindelijk werd de gedetineerde in het Groningse Kropswolde aangehouden. Hij moest twee weken in een isoleercel zitten, maar de ontsnapte gevangene kreeg geen strafverlenging.

Stelling

Wat vind jij? Moet een gevangene na zijn ontsnapping bestraft worden en langer in de gevangenis zitten? Of moet een ontsnapping gezien worden als een recht, omdat ieder mensen de vrijheid wil ervaren?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.