Wat vind jij: Meer gemeenten moeten Ter Apel te hulp schieten

asielzoekers Ter Apel buiten
Asielzoekers slapen buiten in Ter Apel © Persbureau Meter
Tussen de 200 en 250 asielzoekers hebben in de nacht van zaterdag op zondag buiten moeten slapen bij aanmeldcentrum in Ter Apel. Daarmee was het een van de drukste nachten ooit voor de poorten van het aanmeldcentrum.
Een woordvoerster noemde de situatie "zeer zorgelijk". De doorstroom van asielzoekers stokt al maanden aan alle kanten en de gevolgen laten zich het hevigst zien in Ter Apel. Asielzoekerscentra hebben geen plek meer en statushouders kunnen door onder meer de oververhitte huizenmarkt niet doorstromen naar een woning.
Het aantal statushouders dat versneld vanuit een azc naar bijvoorbeeld een flexwoning of een omgebouwd kantoorpand is verhuisd, loopt ver achter bij de aantallen in de afspraken die het kabinet daarover heeft gemaakt, blijkt uit cijfers die het ANP opvroeg bij het COA. Slechts 52 procent van het afgesproken aantal is gerealiseerd.
Gistermiddag vond er ook een vechtpartij plaats bij het aanmeldcentrum. Twee groepen raakten slaags met elkaar, waarna de politie moest ingrijpen.

Wat vind jij

Vluchtelingenwerk wil dat gemeentes snel actie ondernemen. "We roepen alle burgemeesters nogmaals op hun verantwoordelijkheid te nemen en zo snel mogelijk extra opvangplekken aan te wijzen", zegt een woordvoerder tegenover de NOS. Vind jij dat meer gemeenten Ter Apel ter hulp moeten schieten?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.