In Coevorden wapperen omgekeerde vlaggen nog ondanks oproep

Omgekeerde vlaggen Dalen/Oosterhesselen
In Dalen en Oosterhesselen hangen overal nog de vlaggen © RTV Drenthe / Ana Ivis
Wie vandaag door Dalen of Oosterhesselen rijdt, kan het moeilijk ontgaan zijn: de omgekeerde vlaggen hangen overal nog volop. En dat terwijl de gemeente vorige week nog zei dat ze voor vandaag allemaal weg moesten.
Vorige week leerde een rondgang langs alle Drentse gemeenten dat het leeuwendeel vindt dat de Nederlandse driekleur gewoon omgekeerd mag blijven hangen. Op meerdere plekken zijn de vlaggen opgehangen als protest tegen de stikstofplannen van het kabinet.
Enkel Meppel en Coevorden vonden dat de vlaggen uiterlijk de 15e weggehaald moesten worden. De onverenigbaarheid met de Indië-herdenking was een van de argumenten. Coevorden ging nog een stapje verder: in tegenstelling tot andere gemeenten mogen de vlaggen ook na vandaag niet meer terugkeren.

Eerst om tafel

De gemeente Coevorden ging ervan uit dat de boeren gehoor zouden geven aan de oproep. Handhavingsacties stonden dan ook niet gepland. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat die er vooralsnog ook niet gaan komen. "We hebben vanochtend overleg hierover gehad. We hebben besloten om eerst in overleg met de boeren om tafel te gaan. We gaan ze niet meteen weghalen, nee."

Stelligheid

Op de vraag of de vuist op tafel gaat bij die gesprekken, antwoordt de woordvoerder dat de 'stelligheid' bij de gemeente niet is verdwenen. "Maar we hebben altijd goed contact gehad met de boeren. Daarom gaan we eerst praten."
Omgekeerde vlaggen Dalen/Oosterhesselen
De gemeente Coevorden grijpt vooralsnog niet in © RTV Drenthe / Ana Ivis

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl