Na voorzitter stappen ook bestuursleden FC Klazienaveen op

VOETBAL - Het blijft onrustig bij voetbalvereniging FC Klazienaveen. Vorige week donderdag stapte voorzitter Gert Veenstra op. Vandaag volgen twee leden van het hoofdbestuur. Er zijn nu nog vijf bestuursleden over.
De reden is volgens de website van de club 'een ander inzicht in het te voeren beleid op korte termijn bij FC Klazienaveen'. Het gaat om Thieme Groote en Bennie Wesseling die het veld ruimen. 

Zes leden geschorst
Vorige week werd bekend dat zes leden van de club voor een half jaar zijn geschorst. Volgens het bestuur zou het gaan om 'intimiderend, bedreigend en beledigend gedrag'. Volgens één van de geschorste spelers, Michael Geerts, is dit onterecht. Hij geeft toe plagerige opmerkingen te hebben gemaakt rondom de degradatie van het eerste team uit de tweede klasse, maar hij herkent zich niet in de beschuldigingen van het bestuur. 

Lees ook: FC Klazienaveen schorst meerdere leden

Voorzitter Veenstra stapt op
Donderdag stapte voorzitter Gert Veenstra op. Hij besloot z'n taken neer te leggen 'door ontwikkelingen van het laatste jaar binnen FC Klazienaveen in combinatie met privé- en werkomstandigheden'.

Lees ookVoorzitter Klazienaveen stopt per direct

Fusie
Alle onrust lijkt voort te vloeien uit de fusie van vv Klazienaveen en vv Zwartemeer van bijna twee jaar geleden. Op 5 oktober 2016 stemde een overgrote meerderheid van de leden in met de samensmelting. Onder de naam FC Klazienaveen begon het vlaggenschip in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Maar de fusie ligt bij sommige leden nog altijd gevoelig.
Meer over dit onderwerp:
Onze Club voetbal FC Klazienaveen
Deel dit artikel: