Glenn Bijl: Het is een rotsituatie die hopelijk snel wordt opgelost

Glenn Bijl in het shirt van FC Emmen (Rechten: Gerrit Rijkens)
Glenn Bijl in het shirt van FC Emmen (Rechten: Gerrit Rijkens)
VOETBAL - Glenn Bijl en zijn zaakwaarnemer Mesut Eslik spannen een arbitragezaak tegen FC Emmen aan om een transfer naar FC Groningen af te dwingen. Geschilpunt is de hoogte van de transfersom.
Bijl heeft in zijn contract een clausule opgenomen dat hij voor een gelimiteerde transfersom van 335.000 euro weg mag, maar alleen naar een club met een begroting van minder dan 20 miljoen euro. FC Groningen heeft een begroting van 19 miljoen en dus vindt Bijl dat de gelimiteerde transfersom ook voor FC Groningen geldt.

Niet moeilijk doen

Bijl laat RTV Drenthe weten dat hij baalt van de situatie. "Ik wil absoluut niet moeilijk doen en had gehoopt op een goede samenwerking, maar niet dat Emmen niet communiceert en afspraken in het contract lijkt te negeren." Veel meer wil Bijl er op dit moment niet over kwijt, die de situatie wel vervelend vindt: "Het is een rotsituatie die hopelijk snel opgelost wordt."
FC Emmen wacht de arbitragezaak af en wil op dit moment niet reageren. Wanneer de arbitrage plaatsvindt is nog niet duidelijk.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.