Barry Gepken aanbeland bij Alpenreuzen in voettocht naar Jeruzalem: 'Het wordt klimmen'

Monique de Haas en Barry Gepken
Barry Gepken loopt 5000 kilometer van Erica naar Jeruzalem © RTV Drenthe
Na de doortocht door Duitsland, is Barry Gepken tijdens zijn wandelavontuur naar Jeruzalem terechtgekomen in Oostenrijk. De Ericaan heeft van de 5000 kilometer er een vijfde opzitten, maar het zware klimwerk moet nog beginnen.
"Een dag geleden ben ik de grens met Duitsland gepasseerd. Nu is het nog wat glooiend, maar in de verte zie ik de bergen opdoemen. Het wordt dus klimmen", realiseert de Zuidoost-Drent zich.
Zijn vriendin Monique, die een paar weken geleden moest afhaken vanwege acute hernia, helpt Gepken vanaf afstand. "Ik heb elke dag goed contact met haar, we zeggen elkaar nog iedere avond welterusten. Dat we nu op zo'n afstand van elkaar verwijderd zijn, is even niet anders. Wanneer ze weer aanhaakt, is nog even afwachten. We zien wel hoe het loopt."

Terugkeer Monique

Gepken meldt dat het gaat om een termijn van 'een week tot enkele weken'. Ook spreekt hij uit dat het herstel niet zo heel voorspoedig loopt. Zo staat Monique vandaag weer een MRI-scan te wachten.
Het tijdelijke verlies van zijn wandelmaatje vormt verder niet een te grote belemmering tijdens de voettocht naar het bekende bedevaartsoord. Een van de gebruiken die Gepken probeert te hanteren, is het overnachten in kerken langs de route. "Dat lukt niet altijd, maar ik vind het prachtig om dat te doen. Slaagt die opzet niet, dan heb ik altijd nog een tent die ik ergens op kan zetten."
De mensen die hij onderweg ontmoet, geven hem de kracht om weer voort te zetten. Laatst kreeg hij een biertje aangeboden door een pastoor uit de omgeving. "Dan zit ik 's avonds in de zon, met een koud biertje. Dat is verschrikkelijk lekker en fantastisch."
RTV Drenthe volgt wandelaars op de voet
RTV Drenthe volgt Barry en Monique tijdens hun voettocht naar Jeruzalem. Elke week lees je een update over waar het tweetal is en de dingen die ze onderweg meemaken. Ook brengen ze wekelijks verslag uit op Radio Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl