Blije gezichten op 17e Circuitdag Against Cancer in Assen

Ninthe Drenth mag een rondje maken in een Ferrari.
Ninthe Drenth mag een rondje maken in een Ferrari © RTV Drenthe / Floor Visser
Scheuren in een Ferrari, achterop een motor of zelf racen in een kart. Dat kon vandaag op het TT Circuit in Assen. Deze Circuitdag Against Cancer is speciaal voor jonge kankerpatiënten en hun gezinnen om even niet bezig te zijn met hun ziekte.
Het is de zeventiende editie van het evenement. 200 gezinnen kwamen naar het TT Circuit, waar ongeveer 120 coureurs de kinderen lieten meerijden in luxe sportwagens en enorme Dakar-trucks. Ook konden kinderen meevaren op een politieboot.

Vroeg opgestaan

"De gezinnen mogen vandaag alles doen waar ze als kind al van droomden", vertelt voorzitter Patrick Boxem van Against Cancer. "Veel kinderen zijn al vroeg opgestaan om hierheen te reizen om niets van deze dag te hoeven missen. Het is elk jaar leuk als je ze weer terug mag zien."
En dat is niet vanzelfsprekend, weet Boxem. "Het is ontzettend dubbel. Aan de ene kant is het ontzettend mooi dat je een glimlach bij de kinderen ziet. Aan de andere kant besef je je ook dat ze tegen een verschrikkelijke ziekte aan het vechten zijn en hun leven gedomineerd wordt door ziekenhuisbezoeken."

Een grote glimlach

Ninthe Drenth stapt met een grote glimlach uit een Ferrari die net vol gas over het circuit reed. Is dat niet een beetje spannend? "Welnee, hartstikke leuk!", glimlacht het meisje.
Niet alleen zij, maar ook haar ouders, broertje en zusje genieten van de dag. De familie Drenth uit Hooghalen is voor de derde keer aanwezig. "Het is prachtig om zorgeloos aan zulke leuke activiteiten deel te nemen", vertelt vader Koen.
Blije gezichten op 17e Circuitdag Against Cancer in Assen

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.