Drie verdachten van schietpartij in park Emmen

Politie Emmen
Er zijn drie verdachten in de zaak van de schietpartij © RTV Drenthe / Rien Kort
De 41-jarige Emmenaar die vastzit voor een schietincident in het park aan de Heemingeslag in Emmen is niet de enige verdachte in deze zaak. Twee mannen uit Emmen (21 en 22 jaar) moeten voor bedreiging en mishandeling later voor de politierechter verschijnen.
De 41-jarige verdachte zit als enige nog vast. Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt hen poging tot doodslag en verboden wapen- en munitiebezit. Dat bleek vandaag tijdens een inleidende zitting. De rechter verlengde zijn voorarrest met drie maanden.

De schutter

Volgens het OM heeft de man geschoten. De Emmenaar ontkent dit. Hij zei dat er juist op hem was geschoten en deed hiervan aangifte. Het frustreert hem, zei de man tegen de rechter, dat hij als enige nog vastzit en de 'echte daders' vrij rondlopen.

Schietpartij

Bij de politie kwamen vorig jaar in oktober meerdere meldingen binnen over een schietpartij in het park. De agenten vonden meerdere hulzen. Er zijn camerabeelden van het incident en de telefoon van de 41-jarige man is afgeluisterd. Volgens het OM blijkt hieruit dat hij heeft geschoten.

Vete

Vermoedelijk werd in het park een vete tussen rivalen uitgevochten. De advocaat vroeg de rechtbank de Emmenaar op basis van te weinig bewijs vrij te laten. Daar ging de rechter niet in mee, hiervoor zijn de verdenkingen te ernstig. Zijn zaak wordt eind november inhoudelijk behandeld.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.