Koeien mogelijk aangevallen door wolf in Wapserveen

koe aanval Wapserveen
De gehavende rug van een van de koeien van de familie Gorte © Familie Gorte
In Wapserveen zijn afgelopen nacht mogelijk twee koeien aangevallen door een wolf. Dat een wolf een volwassen koe te grazen neemt, komt niet vaak voor.
Beide koeien werden aangevallen op het erf van Roel Gorte. Op het moment van de aanval was hij met zijn vrouw niet op de boerderij aanwezig. "We waren eventjes weg, een korte vakantie. Vanmorgen werden we gebeld door onze zoon dat er een koe met rare verwondingen in de stal rondliep. Even later werd er nog een tweede koe gezien, ook met verwondingen op haar rug", vertelt Gorte.
De dierenarts heeft de verwondingen onderzocht en het advies gegeven om BIJ12 in te schakelen. Dat is het bureau dat voor provincies onder meer zorgt voor de afhandeling van wolvenschade. Inmiddels is er DNA afgenomen. Uit onderzoek zal definitief moeten blijken of het inderdaad om een wolvenaanval ging. Glenn Lelieveld van de Zoogdierenvereniging denkt overigens niet dat de aanval het werk van de wolf is.
Met de koeien gaat het naar omstandigheden goed. "Ze hebben wel wat 'strepen' op de rug, maar ze maken het gelukkig prima", zegt Gorte.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl