Rugbyclub bestolen van bijzondere shirts

De spelers van Rugby Club Big Stones uit Havelte zijn afgelopen weekend bestolen van hun aandenken aan de seizoensafsluiting. Speciale shirts met Pokémon erop werden uit hun tenten op Ameland gejat.
"De dieven kunnen er niks mee. Je kan ze niet dragen en niet verkopen", zegt Erik Graafland van de Big Stones. "Op Ameland is een groot rugbyfestival als seizoensafsluiting, daarvoor worden speciale shirts gedrukt. Meestal fel en ludiek, dit keer hadden wij het thema Pokémon."Waardevolle spullen
De tenten van de deelnemers aan het toernooi werden leeggeroofd tijdens het afsluitende feest van het toernooi. De spelers hadden alle wedstrijden er toen al op zitten.

"Uit heel veel tenten zijn shirts gestolen, niet alleen van ons. Waardevolle spullen zijn achtergebleven", vertelt Graafland, die ervan uitgaat dat de dieven dus bewust voor de shirts gingen. "Het zijn stevige shirts, het kost wel wat om te maken en drukken. De spelers betalen dat zelf. Het is een collectors item, voor de rest is het niks waard."
Meer over dit onderwerp:
Rugby diefstal shirts Pokémon Big Stones Havelte
Deel dit artikel: