Landstitel DOS'46 op het veld

KORFBAL - DOS'46 uit Nijeveen is Nederlands kampioen op het veld. De rood-zwarten rekenden in de eindstrijd in De Lier af met favoriet LDODK: 14-18.
Na een matige start (2-0) zorgde Nienke Hitnzbergen bij 2-3 voor de eerste voorsprong van DOS'46. In de eerste helft verzaakte de formatie van Pascal Zegwaard met een voorsprong te gaan rusten (7-7).

Gaatje

Na de pauze waren Geertje Hoekstra en Max Malestein verantwoordelijk voor het eerste gaatje van de Drenten (8-10). Tien minuten voor tijd tilde Jelmer Jonker de score naar 10-14.

Veldbestorming

In de slotfase kwam LDODK, dat in de zaalcompetitie nog boven DOS'46 eindigde, niet meer dichterbij. Bij het laatste fluitsignaal bestormde het meegereisde publiek uit Nijeveen het veld en barstte een fraai feest los.
Zo grijpt DOS'46 na tien jaar, in 2009 werd de ploeg voor het laatst Nederlands kampioen in de zaal, weer een hoofdprijs.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.