Hitteplan in Drenthe: 'Let op uitdroging en oververhitting'

Het gezondheidsinstituut RIVM heeft vandaag het 'hitteplan' afgekondigd voor grote delen van Nederland. Het gaat om de provincies Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Flevoland, Noord-Brabant en Limburg.
Het hitteplan is een waarschuwing voor de risico’s van hitte en een oproep om extra op elkaar te letten. "Vooral voor groepen kwetsbare mensen, zoals ouderen, baby’s, chronisch zieken, mensen met overgewicht, mensen in verzorgingshuizen en mensen in een sociaal isolement brengt hitte gezondheidsrisico’s met zich mee", aldus het RIVM. "Deze mensen moeten alert zijn op uitdroging en oververhitting. Ook baby’s en hele jonge kinderen hebben extra aandacht nodig om koel te blijven en genoeg te drinken."


"We hebben te maken met uitermate zonnig weer. Het hitteplan is echt wel noodzakelijk", beaamt RTV Drenthe-weerman John Havinga. "In Drenthe kan het dinsdag wel 33 graden worden." Na woensdag zal het kwik in onze provincie weer zakken. "Op donderdag en vrijdag zullen de temperaturen een stuk lager liggen, rond de 25 graden."
Meer over dit onderwerp:
hitte hitteplan RIVM John Havinga weerman
Deel dit artikel: