Reeks zet zich voort: opnieuw slapen mensen buiten in Ter Apel

Ter Apel
Mensen moeten vannacht weer buiten slapen bij het aanmeldcentrum © ANP / Hollandse Hoogte / Kees van de Veen
Door het tekort aan opvangplekken moeten opnieuw mensen buiten slapen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Om hoeveel mensen het dit keer gaat, is niet bekend.
De vorige nacht sliepen 250 mensen buiten, de nachten daarvoor ging het om 300 en 70 mensen.

Risicogebied

De gemeente Westerwolde, waar Ter Apel onder valt, heeft het voorterrein van het aanmeldcentrum vrijdag aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat houdt in dat politie en gemeente meer mogelijkheden hebben voor toezicht en bijvoorbeeld preventief kunnen fouilleren. De bedoeling ervan is dat met name kwetsbare vrouwen en kinderen, maar ook personeel dat werkzaam is op het terrein beschermd worden.
Afgelopen tijd sliepen geregeld asielzoekers buiten. Het is al maanden druk in het Groningse aanmeldcentrum, waar ook mensen de nacht doorbrachten op stoelen in de wachtruimtes. Asielzoekerscentra hebben geen plek meer en statushouders kunnen door onder meer de oververhitte huizenmarkt niet doorstromen naar een woning.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.