Parkeerchaos blijft uit bij ’t Nije Hemelriek na maatregelen Staatsbosbeheer

De maatregelen die Staatsbosbeheer heeft getroffen om een nieuwe parkeerchaos bij ’t Nije Hemelriek te voorkomen, hebben hun vruchten afgeworpen. Ondanks het mooie weer en de grote drukte bij de recreatieplas verliep het parkeren vandaag probleemloos.
Dat was tot dit jaar op mooie dagen wel anders. Dat weet ook Leon, die met zijn vrienden aan het begin van de middag arriveert. De auto kan nu nog dichtbij geparkeerd worden. “Het was eerder af en toe flinke chaos. Met auto’s tussen de bomen. Maar ik denk dat de grote drukte nog komt.”


Dat blijkt. Vanaf een uur of één rijden de auto’s met strandgasten af en aan. Maar anders dan voorheen, zijn er nu verkeersregelaars. Rinus Bouwman is er eentje. Hij dirigeert de automobilisten gedecideerd naar de parkeerplaatsen. “Het verloopt tot nu probleemloos”, zegt hij.

Staatsbosbeheer zet niet alleen verkeersregelaars in, maar heeft nu ook een extra parkeerplek gecreëerd. Op een nabij gelegen weiland kunnen nog behoorlijk veel auto’s staan. Het is wel ietsje verder lopen, maar daar moppert niemand over op deze mooie stranddag.
Deel dit artikel: