Formule 1-Grand Prix Zandvoort onder druk

AUTOSPORT - De terugkeer van de Formule 1 in Zandvoort staat onder druk. Het circuit heeft, volgens Formule 1-commentator Olav Mol, nog altijd geen licentie van de wereldautosportbond FIA. Die licentie is nodig om een Grade One status te krijgen. Die status is een vereiste om een Grand Prix te mogen organiseren. En daarvoor moeten eerst verschillende aanpassingen aan het circuit worden gedaan.
"Er moet veel meer gebeuren dan men gedacht heeft. En het kost meer dan beraamd is", schetst de F1-commentator van Ziggo Sport. "Er is nog wel wat tijd. Maar ik ga er vanuit dat wanneer de voorlopige kalender van volgend seizoen bekend wordt, dat er dan een sterretje achter de naam van Zandvoort staat. En dat sterretje betekent dat de race onder voorbehoud van goedkeuring van de baan door de FIA wordt verreden", stelt Mol. De technische commissie van de wereldautosport FIA beslist over de licentie.

Een maand geleden werd Zandvoort door het Formula One Management (FOM) aangewezen om in mei 2020 een F1-race te organiseren. De kustplaats werd na maandenlange onzekerheid verkozen boven Assen. De historie van Zandvoort gaf voor het FOM de doorslag.
Meer over dit onderwerp:
Formule 1 TT Circuit Assen Zandvoort F1 autosport
Deel dit artikel: