AIS Airlines gaat vliegen tussen Eelde en Münster/Osnabrück

AIS Airlines verhuist haar vliegtuig van Groningen Airport Eelde naar de luchthaven Münster/Osnabrück in Duitsland. En daarmee ontstaat ook een nieuwe lijndienst met de Duitse stad.
Volgens de luchtvaartmaatschappij uit Lelystad geeft dat meer mogelijkheden. Maar het is ook een manier om efficiënter gebruik te maken van het vliegtuig. Het toestel wordt nu alleen ingezet op de lijndienst van Eelde naar Kopenhagen en terug.


AIS Airlines vliegt in Duitsland al zo'n vijf jaar tussen de luchthavens van Munster/Osnabrück en Stuttgart. Straks vertrekt het toestel om zes uur 's morgens vanuit Duitsland naar Groningen Airport Eelde, waarna het door vliegt naar Kopenhagen. 's Avonds wordt dezelfde ronde gedaan.

Groningen Airport Eelde wordt daarmee een tussenstop voor de luchtvaartmaatschappij. De verhuizing van het toestel en de start van de nieuwe routes begint op twee september. AIS Airlines vliegt vooral voor de zakelijke markt. Er wordt gevlogen met een Jetstream 32 waarin plaats is voor achttien passagiers.

Vanaf Groningen Airport Eelde vliegt AIS sinds maart van dit jaar. Voor passagiers veranderen de vluchttijden nagenoeg niet. Daar komt nu de bestemming Münster/Osnabrück bij.
Deel dit artikel: