Tynaarlo besteedt twee ton aan fietssnelweg

Ondanks de kritiek besloot de gemeenteraad van Tynaarlo vanavond om twee ton beschikbaar te stellen voor de aanleg van een deel van de doorfietsroute tussen Assen en Groningen.
Tussen Assen en Groningen komt een doorfietsroute van 25 kilometer. Hij volgt het Noord-Willemskanaal en ligt op twee punten nog niet helemaal vast.

Lees meer: Dorpsbelangen Tynaarlo vindt fietssnelweg onveilig

Het gaat om het deel van de Groningerweg bij Taarlo naar de sluis bij De Punt en de Vriezerweg langs het Noord Willemskanaal. De zandweg wordt hier verhard en krijgt een rode deklaag. De fietsweg blijft wel toegankelijk voor alle weggebruikers.
De gemeente betaalt de twee ton voor de helft uit een landelijke subsidie ter ondersteuning van verkeer en vervoer in de regio (BDU). De andere 100.000 euro komt uit het structureel budget voor onderhoud wegen.
Het eerste deel van de fietssnelweg tussen Haren en Groningen is al in gebruik. Aan het traject bij Assen-Noord wordt deze week gewerkt.
De provincies hopen dat de verharde fietsroute tussen Assen en Groningen in de loop van volgend jaar af is.

Kritiek

Tijdens de vorige raadsvergadering kwam veel kritiek vanuit de raad op de doorfietsroute. Zo is de VVD bang dat het gehele traject nog veel meer geld gaat kosten en vindt Gemeentebelangen dat de gemeente beter prioriteit kan geven aan de twee slechte fietspaden die Tynaarlo nu heeft. PvdA vroeg om meer onderzoek. Deze partijen stemden tegen het voorstel.
Volgens wethouder Henk Lammers worden de twee andere fietspaden die hij had beloofd te verbeteren straks daadwerkelijk verbeterd. Het gaat om de Hunebedstraat tussen Tynaarlo en Zeegse en de Hoofdweg in Paterswolde.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.