Airport Eelde tussenstop voor AIS Airlines: 'We voorzien de Duitse markt'

Sinds maart vliegt AIS Airlines van Groningen Airport Eelde naar Kopenhagen. Maar daar komt verandering in, want Münster/Osnabrück gaat deel uitmaken van de route. Eelde wordt dan een tussenstop tussen Kopenhagen en de Duitse luchthaven.

"Deze verandering is grotendeels ingevoerd omdat de Duitse markt echt vraag heeft naar Kopenhagen", legt Nicole Scheffer van AIS Airlines uit. "We vliegen die route al, dus voor ons was het een kleine moeite om een extra stop in te bouwen. Zo kan er vanuit Münster/Osnabrück naar Kopenhagen worden gevlogen, met een tussenstop in Eelde."

Voor de passagiers op Groningen Airport Eelde zal er ondanks de toevoeging van Münster/Osnabrück niet veel veranderen. "Het vliegtuig naar Kopenhagen zal wat eerder landen en dan zitten er dus mensen vanuit Duitsland aan boord", zegt Scheffer. "Maar de vluchttijden op Eelde blijven allemaal hetzelfde."

Vanaf Groningen Airport Eelde vliegt de luchtvaartmaatschappij uit Lelystad sinds maart van dit jaar. Scheffer: "De lijn naar Kopenhagen loopt hartstikke goed. We hebben heel veel frequent flyers. We breiden de vlucht uit om de Duitse markt te voorzien." De start van de nieuwe route begint op 2 september.
Deel dit artikel: