Weer meeste miljonairshuishoudens in Westerveld

In gemeente Westerveld zijn relatief de meeste miljonairshuishoudens. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2017 bestond het aandeel miljonairshuishoudens daar uit 2,8 procent van het totaal.
Het CBS schrijft dat het bij miljonairshuishoudens gaat om huishoudens met een vermogen van minstens 1 miljoen euro. Daarbij zijn de waarde van de eigen woning en de eventuele hypotheekschuld niet meegeteld.

In 2016 stond Westerveld met hetzelfde percentage ook al bovenaan. Gemeente De Wolden staat in 2017, net als het jaar daarvoor, op plek twee. Gemeente Assen telt met 0,7 procent relatief de minste miljonairshuishoudens van de provincie.

De tekst gaat door onder de interactieve kaart.


Laren spant de kroon
In de top van de ranglijst met de hoogste percentages miljonairshuishoudens staan meerdere Noord- en Zuid-Hollandse gemeenten. De top vier, die uit Laren, Bloemendaal, Blaricum en Wassenaar bestaat, vind je in die provincies. Het Gooise Laren spant de kroon. Daar bestaat 10,8 procent van het totaal uit miljonairshuishoudens.

Landelijk meer miljonairshuishoudens
Landelijk is het aantal miljonairshuishoudens met drieduizend gegroeid van 112.000 naar 115.000. Dat heeft volgens Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom van het CBS, waarschijnlijk met de economische groei te maken. "Er zijn veel bedrijven die het in Nederland goed doen en daarvan profiteren ondernemers."

Geldt dat ook voor Drenthe? "We hebben daar niet precies naar gekeken, maar dat zal in Drenthe voor een gedeelte ook het geval zijn."
Deel dit artikel: