Droomtransfer Spijodic: van vv Hoogeveen naar Bosnische eredivisie

VOETBAL - vv Hoogeveen moet het komend seizoen stellen zonder Sadik Spijodic. De 22-jarige aanvallende middenvelder heeft een eenjarig contract getekend bij FK Sloboda Tuzla, de nummer 8 van de Bosnische eredivisie.
Spijodic, die werd geboren in Bosnië, speelde in de jeugdopleiding van SC Heerenveen, FC Emmen en FC Groningen. Vanwege een zware knieblessure maakte hij niet succesvol de stap naar de selectie. Hij vervolgde zijn loopbaan bij vv Emmen, maar bij die club scheurde hij al snel zijn kruisbanden. Na een blessurevrij seizoen in de eerste klasse stapte hij vorig zomer over naar vv Hoogeveen, waar hij werd herenigd met zijn jeugdtrainer Nico Haak. 

In zijn eerste jaar bij vv Hoogeveen leek Spijodic meteen de titel te pakken, maar die ging uiteindelijk aan de blauwhemden voorbij. Ook in de nacompetitie wist de zondaghoofdklasser niet promotie naar de 3e divisie af te dwingen. 

Europacup 
Volgend seizoen speelt Spijodic dus bij Tuzla, in een stadion dat plaatst biedt aan 15.000 mensen. De club werd nog nooit landskampioen, maar deed wel een paar keer mee aan een europacup. De laatste keer was in het seizoen 2016/2017 toen de club in de 1e kwalificatieronde werd uitgeschakeld door Beitar Jeruzalem. 
[tweet:https://twitter.com/nielsdijkhuizen/status/1143576562379493377]

Borgman 
Het is voor vv Hoogeveen de tweede sterkhouder die vertrekt, al is de overgang van doelman Nick Borgman naar de Duitse Regionalliga nog niet zeker, omdat hij volgens de Drentse club nog verplichtingen heeft richting Hoogeveen.

Lees ook: 
- Nick Borgman naar Duitse Regionalliga
- vv Hoogeveen: Borgman mag niet weg
Deel dit artikel: