Miedema met Oranje naar kwartfinales WK

VOETBAL - Vivianne Miedema uit Hoogeveen heeft zich met Oranje geplaatst voor de kwartfinales van het WK door met 2-1 van Japan te winnen. Lieke Martens leidde Oranje met twee doelpunten naar de laatste acht.
Miedema speelde in Rennes de hele wedstrijd. Zaterdag strijdt zij met haar teamgenoten in Valenciennes tegen Italië niet alleen om een plek in de halve finales, maar ook een ticket naar de Olympische Spelen van Tokio staat op het spel.

Miedema raakte al in de vijfde minuut met een van richting veranderd schot de buitenkant van de paal. De spits, die als een van de weinigen in de groepsfase aantoonde in topvorm te zijn, zag even later een kopbal via een Japanse naast gaan. Uit de hoekschop die daarop volgde, opende Martens de score. De linksbuiten, die zo op zoek is naar haar grootste vorm van het EK 2017, tikte de bal met een hakje in het doel. De Japanse keepster was kansloos omdat de bal onderweg nog werd geschampt door Yuika Sugasawa.


Weer sloeg Oranje in de slotfase toe. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman stond vrijwel de gehele tweede helft onder grote druk en ontsnapte een paar keer aan een achterstand. Een verlenging leek aanstaande, tot de bal vlak voor tijd op de stip ging nadat Miedema de bal op de uitgestoken arm van Saki Kumagai had getrapt. Martens schoot Oranje vanaf 11 meter naar de volgende ronde.
Deel dit artikel: