'Oudjes' ondanks lawaai blij met TT in de stad

Verzorgingshuis Anholt in het centrum van Assen zit gedurende de TT opgesloten tussen een groot poppodium en de TT-kermis. Toch wordt er door de bewoners van Anholt maar weinig geklaagd.
"Ik vind het als een Asser huis mooi dat je in de binnenstad staat en ook echt wat mee krijgt van de reuring van de TT", zegt zorgmanager Jovancka Homan van Interzorg.

In een zijspan door de stad

Het verzorgingshuis doet er alles aan om de bewoners mee te nemen in de TT-sfeer. Zo is de groepsruimte opgeleukt met allerhande TT-voorwerpen zoals motoren en kratten bier. Ook worden er speciale activiteiten georganiseerd zoals het bijwonen van trainingen op het circuit. Bewoners kunnen verder op een zijspan door de stad 'racen'. Op zondag wordt de TT op een groot beeldscherm uitgezonden.
Lees meer: Assenaar Riekent Jongman uitgeroepen tot 'TT-burgemeester'
TT-burgemeester
Onder de 130 bewoners van Anholt zit één opperfan. De 87-jarige Riekent Jongman heeft meer dan 55 jaar werkzaamheden voor het circuit verricht. Hij is deze week benoemd tot de 'TT-burgemeester van Anholt'.
Partner Sieny Jongman is verheugd met wat er voor haar man en de andere bewoners wordt gedaan. "Het is geweldig wat ze hier voor de mensen doen. Ze worden helemaal bij deze week betrokken. Hartstikke mooi."

Oordoppen

Toch kan je niet iedereen tevreden stellen. Bewoners die echt niet kunnen tegen alle drukte en lawaai van de TT kunnen eventueel ergens anders slapen. Ook heeft de gemeente Assen voor alle bewoners oordoppen geregeld.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.