Oud-coureurs zijn verdeeld over winkansen in MotoGP

Márquez, Petrucci en Dovizioso op het podium na de GP van Italië op het circuit van Mugello (Rechten: EPA / Claudio Giovannini)
Márquez, Petrucci en Dovizioso op het podium na de GP van Italië op het circuit van Mugello (Rechten: EPA / Claudio Giovannini)
De MotoGP, het hoofdgerecht tijdens de komende TT Assen, wordt smullen. Dat voorspellen verschillende oud-coureurs. Maar wie er gaat winnen, daar zijn Jurgen van den Goorbergh, Loek Bodelier en Jaap Hoogeveen het niet over eens.
“Het is een heel onvoorspelbare race”, zegt voormalig 500cc-coureur Van den Goorbergh. “Het kan alle kanten op. Een heel verschil met de Formule 1.”

Marc Màrquez

Onder normale omstandigheden is Marc Márquez de te kloppen man, denkt de vader van Rookies-coureur Zonta van den Goorbergh. “Die kan op elk circuit goed uit de voeten. Hij rijdt niet op de beste motor, maar weet er alles uit te halen. Daarnaast denk ik dat Yamaha er goed bij zit. Let ook goed op Fabio Quartararo, die kan zomaar winnen. En Andrea Dovizioso en Danilo Petrucci, de twee Ducati-coureurs kunnen ook gaan verrassen."

Fabio Quartararo

Jaap Hoogeveen, die met een wildcard aan de TT’s van 1996 en 1997 deelnam, heeft ook hoge verwachtingen van Quartararo. De 20-jarige Fransman rijdt dit seizoen voor het eerst in de MotoGP, bij Petronas Yamaha. “Het vermogen is in Assen iets minder van belang en dat is belangrijk voor Yamaha. Ik heb ook een hoge pet op van Quartararo’s teamgenoot Franco Morbidelli. En natuurlijk gaat Marc Márquez goed presteren. Hij is een topper eerste klas. Maar voor het kampioenschap hoop ik dat niet hij, maar zijn concurrent Andrea Dovizioso op het podium eindigt.”

Alex Rins

“Alex Rins zie ik wel winnen”, zegt Loek Bodelier, die in 1994 zelf op het podium stond tijdens de TT Assen in de 125cc. “Assen heeft een circuit waar topsnelheid niet het belangrijkste is en dat is in het voordeel van de Suzuki-coureur. Daarnaast is Márquez zeer sterk. Eigenlijk verwacht ik ook Valentino Rossi op het podium en het zou het leuk zijn als Jorge Lorenzo een positieve klapper maakt. De verschillen zijn in ieder geval erg klein.”
TTDrenthe.nl is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van
vind je historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.