Verdachten drugslab Odoornerveen blijven vastzitten

Onderzoek bij het drugslab in Odoornerveen (Rechten: Persbureau Meter)
Onderzoek bij het drugslab in Odoornerveen (Rechten: Persbureau Meter)
Alle drie de verdachten in de zaak rondom het drugslab in Odoornerveen blijven voorlopig vastzitten. De rechtbank in Assen vindt niet dat er omstandigheden dusdanig zijn veranderd om de verdachten vrij te laten.

Twee van de drie verdachten die op 10 april in Odoornerveen zijn opgepakt in een werkend drugslab, waren ook betrokken bij een drugslab in Zuidwolde. De verdachten uit Wageningen (42) en Arnhem (30) werden daar eind 2017 ook al opgepakt.

Amfetamine en XTC

In dat lab werd in twee ruimtes XTC en amfetamine (speed) gemaakt. De twee en een toen 56-jarige man uit Arnhem werden op heterdaad betrapt.
Omdat het onderzoek voornamelijk door het onderzoeksteam in Gelderland is gedaan, had het Openbaar Ministerie gevraagd om de zaak door te verwijzen naar de rechtbank Oost-Nederland. De zaak rondom het drugslab in de schuur aan de Noordzijde in Odoornerveen zou dan gelijktijdig met de zaak in Zuidwolde moeten worden behandeld.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.