Voorarrest moordverdachte Halil Erol met 30 dagen verlengd

Het voorarrest van Matthias M., die verdacht wordt van de moord op Halil Erol uit Steenwijk, is met 30 dagen verlengd. M. werd op 14 juni opgepakt na nieuw forensisch onderzoek.
M. werd in 2010 ook al verdacht in dezelfde zaak, maar werd vrijgelaten vanwege gebrek aan bewijs. De verdachte uit Meppel is een ex-tbs’er die al eerder is veroordeeld voor het vermoorden van de 29-jarige Annemarie van Loon in 1997 in Noordwolde. 

Halil Erol
De 34-jarige Halil Erol uit Steenwijk verdween op zaterdag 6 februari 2010. Zijn auto werd een maand later zonder kenteken brandend aangetroffen in Haren. Later dat jaar en in 2013 werden lichaamsdelen van Erol teruggevonden in Eesveen en Wanneperveen. Zijn hoofd en handen zijn nooit gevonden.

Erol liet twee jonge dochters na.

Ex-vrouw
De ex-vrouw van Erol werd op 17 juni opgepakt voor verdenking van betrokkenheid bij de dood van Erol. Zij is inmiddels weer op vrije voeten. De politie liet op 21 juni weten dat ze nog wel verdachte blijft in de zaak.

De Haarlemse werd in 2010 ook al opgepakt in verband met de dood van Erol.Matthias M.
Dit weten we over de verdachte:
Matthias M., afkomstig uit een streng gelovig gezin, heeft in augustus 2010 al vastgezeten op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Halil Erol. Toen was er niet genoeg bewijs om hem vast te houden. Hij is in 1998 tot 8 jaar gevangenisstraf en tbs veroordeeld voor de moord op Anne-Marie van Loon uit Vinkega in 1997. Sectie op het slachtoffer heeft toen uitgewezen dat zij door trappen tegen haar hoofd en lichaam om het leven is gekomen. M. verloor zijn zelfbeheersing bij recreatiegebied de Spokeplas bij Noordwolde toen zij niet op zijn avances in ging. Hij zou gebruik hebben gemaakt van karatetechnieken die hij zichzelf heeft aangeleerd. M. heeft die moord bekend.
Deel dit artikel: