Steenbergerpark 'leukste plekje' van Drenthe

Het Steenbergerpark in Hoogeveen, daar moet je zijn. De organisatie Sport Drenthe bestaat 50 jaar en zocht daarom naar de vijftig leukste plekken in Drenthe om te sporten, spelen en bewegen. En zowel de jury als het publiek koos voor het Steenbergerpark.
Heel Drenthe kon een sportieve plek inzenden. Een jury koos vervolgens een top-drie waarna iedereen een stem kon uitbrengen. Ook het Roekpad in Echten was in de race, net als de Baggelhuizerplas in Assen. Met meer dan 50 procent van de publieksstemmen gaat de titel naar het park in Hoogeveen.

Verrassing!

Het komt voor de vrijwilligers van het Steenbergerpark als een grote verassing. Enkele jaren geleden lag het terrein er nog verloederd bij maar omwonenden brachten hier verandering in.
"We hebben speelnatuur, een kabouterpad en discgolven aangelegd. Nu zijn we bezig met de voorbereidingen van een fietscrossbaan. Kortom: het Steenbergerpark bruist weer. Deze titel hadden we niet verwacht, een kers op de taart voor ons werk", legt Linda Thalen uit, vrijwilligster van het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) in Hoogeveen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.