Frank Duut start eigen partij: OpDrenthe

Statenlid Frank Duut gaat verder met zijn eigen partij: OpDrenthe. Hij heeft de partij opgericht met Ton Voerman uit Uffelte. Zij stapten beiden uit de partij 50Plus.
Duut was tijdens de verkiezingen voor Provinciale Staten lijsttrekker namens 50Plus. Daarmee veroverde hij een zetel, maar verliet kort na de verkiezingen de partij. Hij vond dat 50Plus er niet meer toe doet, omdat de partij er maar niet in slaagt meer zetels te veroveren. 

Op persoonlijke titel
Zijn vertrek leidde tot grote woede  bij 50Plus. Duut ging een kortstondige romance aan met Sterk Lokaal, dat ook één zetel kreeg. Maar de liefde was van korte duur. Via een appje maakte Duut de nog prille verkering uit.

Nu gaat Duut dus verder als Statenlid namens zijn nieuwe partij OpDrenthe. Wie gekozen is voor de gemeenteraad, Provinciale Staten of de Tweede Kamer, zit daar op persoonlijke titel. Elk Statenlid kan zich dus losmaken van zijn partij en de zetel behouden.

'Klijnsma moet ingrijpen'
De woede bij 50Plus is er niet minder om. De landelijk partijvoorzitter wil dat Duut zijn zetel opgeeft en vindt dat commissaris van de koning Jetta Klijnsma moet ingrijpen. 


De partij eist ook geld van Duut. 50Plus heeft advertenties geplaatst om het vertrek van Duut uit te leggen aan het publiek en wil daarom dat Duut 1200 euro overmaakt om die kosten te vergoeden. De kans dat Duut dat doet lijkt klein, al wil hij er zelf helemaal niets over zeggen.
Deel dit artikel: