Emmen 'verrast' door berichtgeving over komst noodopvang

tenten Ter Apel
Vluchtelingen buiten het aanmeldcentrum in Ter Apel © RTV Drenthe / Tom Meijers
De gemeente Emmen is 'verrast' door de berichtgeving over de komst van noodopvang naar de gemeente. Dat laat het weten in een reactie op twitter.
RTL Nieuws meldde gisteravond dat in Emmen de aangekondigde noodopvang komt voor het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel. "De gemeente Emmen heeft hierover geen besluit genomen of toezeggingen gedaan", schrijft Emmen. De gemeente wil verder niet reageren op vragen.
Bij het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel werden gisteravond grote groepen asielzoekers naar andere locaties in het land gebracht. Dat gebeurde nadat eerder op de dag de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd alarm had geslagen bij gezondheidsminister Ernst Kuipers en de voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen Koen Schuiling over de gezondheidssituatie op het terrein voor het aanmeldcentrum.

Defensie

Defensie maakte gisteren bekend dat het gaat helpen bij Ter Apel en stelt een locatie beschikbaar. Daar kunnen asielzoekers terecht die anders buiten de poorten van het aanmeldcentrum moeten slapen omdat er geen plek is. Defensie heeft geen locatie in Emmen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.