Organisatie CH De Wolden is klaar voor EK voor jonge springruiters

PAARDENSPORT - Ruim 300 ruiters uit 34 landen verschijnen aan de start bij het Europees kampioenschap springen voor Children, Junioren en Young Riders van 7 tot en met 14 juli in Veeningen. De organisatie van CH De Wolden is er klaar voor. “De sfeer is ontspannen, zenuwachtig zijn we niet”, zegt voorzitter Christiaan Hendriksen.
De organisatie gaf vanmiddag uitleg over de laatste stand van zaken. Alles loopt vooralsnog op rolletjes. “We hebben natuurlijk al de nodige ervaring opgedaan, want CH De Wolden beleeft dit jaar de 15e editie”, legt Hendriksen uit. De ’normale’ concoursen worden van 18 tot en met 21 en van 25 tot en met 28 juli verreden.

De Wolden kreeg het EK voor jonge springruiters in 2017 toegewezen door de internationale ruitersportbond FEI. “Er was daarna nog alle tijd om de accommodatie verder te verbeteren”, aldus voorzitter Hendriksen. “Er liggen nu nieuwe bodems in de springringen, de inrijpiste heeft een eb- en vloedbodem en er is veel gedaan om de waterhuishouding te verbeteren, zodat er geen water in de stallen kan komen.”

Geen Drentse deelnemers
Bij het EK komen drie leeftijdscategorieën aan de start: de Children (12 tot en met 14 jaar), de Junioren (15 tot en met 18) en de Young Riders (19 tot en met 21). Afgelopen vrijdag werd de Nederlandse afvaardiging bekend gemaakt. Bij de 15 geselecteerde ruiters zitten geen Drentse deelnemers. De Noordelijke inbreng komt van Wesley de Boer (Nieuwleusen), Jorinde Dolfijn (Buitenpost) en Gerrit Veenstra (Drachtstercompagnie).

Afbeelding

De bondscoaches Luc Steeghs en Edwin Hoogenraat.

Bondscoach Luc Steeghs van de Junioren en Young Riders kent de accommodatie in Veeningen goed. “Ik heb hier zelf in het verleden gereden toen het nog op gras was. Het is hier prima. Er is veel gebeurd om de accommodatie te verbeteren.” Steeghs hoopt op thuisvoordeel en dus medailles. 

Ouders
Collega bondscoach Edwin Hoogenraat vertelde over de uitgebreide selectieprocedure. “We gaan niet over één nacht ijs. We kijken echt wat een combinatie in de mars heeft. Maar de keus blijft altijd lastig. Je hebt met paarden te maken, met ruiters, maar ook met ouders. Die kunnen onze keuzes niet altijd volgen. Aan ons dan de taak om het nogmaals uit te leggen."De opening van het EK in De Wolden op zondag 7 juli belooft een echt spektakel te worden. Zo zijn er ridders te paard te zien, er zullen parachutisten landen en musicalster Romy Monteiro komt zingen. TV-bekendheid Britt Dekker heeft onlangs een eerdere toezegging afgezegd.
Meer over dit onderwerp:
gemeente De Wolden paardensport CH De Wolden
Deel dit artikel: