Grachtenloop in Coevorden gaat niet door

De Grachtenloop in Coevorden is komende zondag afgelast. De organisatie heeft dat besluit genomen vanwege de 'hoge tropische temperaturen'. "Wij betreuren dit erg, maar de risico's van oververhitting zijn te groot."
Zoals het nu lijkt wordt het zondag zo'n 27 graden. De organisatie heeft zich voor het besluit gebaseerd op richtlijnen van de Nederlandse Atletiekunie, het KNMI en de GGD.

"Het is echt niet verantwoord. Onze deelnemers zijn veel recreatieve lopers. Die bereiden zich echt wel voor, maar zijn geen geharde professionals. We moeten het risico gewoon niet nemen", zegt voorzitter Irma IJdens-Talens.

Laatste zondag van juni
De Coevorder Grachtenloop is ieder jaar op de laatste zondag van juni. Het zou komende zondag de zestiende editie van de loop zijn.

Deelnemers die zich al hadden ingeschreven voor de Grachtenloop krijgen persoonlijk een mail over de afgelasting. "Uiteraard zullen de deelnamekosten niet geïncasseerd worden", aldus de organisatie. 

Al vanaf januari
De teleurstelling is groot bij de organisatie, zegt IJdens. "We zijn een goede groep vrijwilligers, die al vanaf januari bezig is dit te organiseren. Ik hou het weerbericht al een tijd in de gaten, en dan moet je uiteindelijk dit besluit nemen. Echt heel erg."

2020
Volgend jaar wordt een nieuwe poging gedaan om de zestiende editie van de Grachtenloop te kunnen organiseren. "Het is traditie, die laatste zondag van juni. En bovendien lukt het ons gewoon niet om nog voor dit jaar een andere datum te kiezen en de loop opnieuw te organiseren."
Deel dit artikel: