Brandbrief Westerveld aan gedeputeerde over wolvenaanvallen: 'Organiseer bijeenkomst'

Aanval op schapen in Vledder
Aanval op schapen in Vledder © Johan Bergsma
Organiseer op korte termijn een bijeenkomst voor de inwoners van Westerveld over de wolf en geef tekst en uitleg. Die oproep doet de gemeente Westerveld in een brandbrief aan de provincie Drenthe, gericht aan gedeputeerde Henk Jumelet.
In Westerveld zijn de laatste tijd veel wolvenaanvallen, constateert de gemeente. "Dit leidt tot onrust en verdriet en woede bij de houders van dieren in onze gemeente. Als college maken wij ons bijzonder veel zorgen over het welzijn van onze inwoners en dierwelzijn van de dieren die worden aangevallen", schrijft Westerveld. Als het om wolven gaat, is de provincie het bevoegde gezag en niet de gemeente.

Afhandeling schade

De afhandeling van schades na een wolvenaanval gaat via BIJ12, maar volgens de gemeente verloopt dit 'niet optimaal'. "Wij vragen u met klem hierin verbetering aan te brengen." In februari heeft de gemeente ook al een brief gestuurd naar de provincie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.